top of page

Onboarden

Vanaf het moment dat je sollicitanten kennis met de organisatie maken, wil je ze een vertrouwd gevoel meegeven, toch? Dit gevoel kun je op meerdere manieren meegeven. Voor ons start dit op het moment dat de sollicitant voor het eerst in aanraking komt met de website. De sollicitatie verloopt soepel en jullie besluiten om deze persoon aan te nemen. Yes! Het is tegelijkertijd het moment dat de papierenhandel opgestart wordt. 

Papier of digitaal?

We zien bij veel organisaties dat nog steeds belangrijke stukken per e-mail worden toegezonden, kopietjes op bureaus terechtkomen, waardoor zij niet volledig AVG-proof te werk gaan. Zeker met de aangescherpte wetgeving is dit wat je op orde wil hebben. Voor de organisatie en uiteraard voor je toekomstige medewerker. 

Controleren, aanvullen en uploaden

Binnen AFAS hebben we het onboardingsportaal voor diverse klanten ingericht. Via dit portaal kan de sollicitant zijn gegevens invullen, belangrijke stukken uploaden (denk hierbij aan kopie paspoort, BIG-registratie of kopie diploma's) en het contract digitaal ondertekenen. Met digitale ondertekening bedoelen we dat de stukken versleuteld worden en voorzien van een 'stempel'. Door middel van taken en berichtsjablonen (mails) weet de sollicitant ook wat er wordt verwacht en kunnen zij automatisch bericht worden wanneer taken te lang blijven liggen. Het proces zou binnen één dag volledig afgerond kunnen zijn!

Onboarding Virginia bewerkt_1.png
bottom of page