Implementatie

Een vliegende start maken bij het inrichten van nieuwe software is van belang. Continu de juiste keuzes maken. Het proces opbouwen vanuit de standaarden van AFAS is verstandig, maar wij kunnen ons voorstellen dat niet alle processen volgens standaarden kunnen worden ingericht. Een ERP-implementatie heeft impact op de gehele organisatie, omdat er altijd een verbinding is tussen de verschillende afdelingen. Tegelijkertijd is dit het mooie van een volledig ingericht ERP-systeem. 

Maar hoe dan?

Wij geven altijd aan dat het het beste is om vanuit standaarden te denken. Iedere organisatie is wat ons betreft uniek, maar zijn jullie processen ook daadwerkelijk zo uniek dat ze afwijken van de standaarden? AFAS heeft klanten door het hele land en er zijn heel wat bedrijven die ook de standaarden volgen. Dus vraag jezelf af wat de processen binnen jouw organisatie wezenlijk anders maken. Maken we het met elkaar onnodig lastig of is het echt nodig om dat stukje maatwerk te leveren? Samen kijken we met je naar de processen en plotten we deze op de AFAS standaarden. 

Onderschat het niet

Wij gaan deze reis graag met jullie aan, maar onderschat het niet. Een implementatie kost energie en tijd en kan er niet 'even' naast gedaan worden. Naast dat alle processen onder de loep genomen moeten worden, zal ook rekening gehouden moeten worden met de emotie die een implementatie meebrengt. Het vraagt van mensen . om anders te werken of het werk verandert doordat er meer processen geautomatiseerd worden. Hierdoor kunnen er emoties opkomen die niet altijd terecht zijn, maar voornamelijk vraagt om anders tegen het werk aan te kijken. Ga niet overhaast te werk, neem de tijd voor dit soort exercities, zodat je uiteindelijk efficiënte processen hebt in plaats van dat je binnen een korte tijd een optimalisatieslag zal moeten doen.